Psychosomatische fysiotherapie bij Fysio Veghel


Zinvolle behandeling van lichaam en geest.

Een complete, doelgerichte behandeling

We zijn nogal gewend om lichaam en geest gescheiden te behandelen, maar bij sommige klachten maakt een gecombineerde behandeling alle verschil.

Als je bijvoorbeeld last hebt van chronische pijn- of vermoeidheidsklachten; bij een burn-out, somberheidsklachten of als je angstklachten hebt. Maar denk ook aan hartkloppingen, buikpijnen, spierpijn of problemen bij het slapen. Maar ook bij allerhande andere onverklaarde klachten kan een behandeling van lichaam en geest je helpen een weg van herstel te vinden.

De innige band tussen lichaam en geest

Je lichaam heeft invloed op hoe je je voelt en omgekeerd. Een goed voorbeeld: de burn-out. Je voelt je fysiek moe. Daarom rust je eens flink uit. Je neemt een vakantietje.

En je voelt je daarna… nog precies net zo moe.

Je kunt niet van een burn-out herstellen door uit te rusten. Het probleem is namelijk net zo psychisch als fysiek. Het beste werk je daarom aan allebei: zodat je energiehuishouding verbetert én meer balans vindt in je leven én tot rust kunt komen.

Gedachten, gevoel en gedrag

Zo geldt het voor veel klachten. Soms houden je gevoel, je gedachten en je gedrag het herstel tegen, of maken ze je klacht zelfs erger. Veel mensen zijn teleurgesteld in hun lichaam. Of je gaat situaties ontlopen omdat ze fysiek moeilijk zijn of pijn doen. Of je belandt in een neerwaartse spiraal waar je maar niet uitkomt.

Een behandelplan, speciaal voor jou

Afhankelijk van jouw omstandigheden, stellen we een behandelplan op dat aandacht heeft voor je lichaam én je gevoel, gedachten en gedrag. Gaandeweg de behandeling leer je je lichaam beter te ‘lezen’. Je begrijpt waar klachten vandaan komen, waarom herstel soms een tijdje duurt en wat de patronen zijn die jou nu in de weg zitten. Je krijgt oefeningen – van rekoefeningen tot schrijf- en doe-oefeningen. Hiermee werk je zorgvuldig aan je herstel. Je leert rust en ruimte te vinden waarmee je concreet aan je innerlijk kunt werken.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!